donderdag 4 april 2013

RECEPT: GNOCCHI


Italië kent veel typische gerechten. Als we aan Italië denken, dan zijn pizza en pasta de eerste gerechten waar  we vaak aan denken. Italië kent nog veel meer lekkere recepten en vaak zijn ze niet eens zo moeilijk om zelf te maken. Gnocchi is daar een goed voorbeeld van, maar je kunt ook zelf een vakantie naar Italië boeken, bijvoorbeeld bij Charme&Quality. Dan kun je tijdens je vakantie ideeën opdoen voor nieuwe recepten.   

Gnocchi is een typisch Italiaans gerecht. Het wordt in veel vegetarische gerechten gebruikt. Je kunt het net zoals pasta in de meeste winkels kant en klaar kopen, maar je kunt het ook best makkelijk zelf maken. Gnocchi wordt in Italië vaak met een tomatensaus of kaassaus gegeten.
Gnocchi is het makkelijkst te maken met aardappel, maar er zijn veel varianten te bedenken. De meeste families kennen hun eigen unieke recept. Als je een vakantie boekt in een authentieke agriturismo, dan verblijf je op een boerderij in Italië bij een gastheer of vrouw. Vaak willen zij jou wel een kijkje in hun keuken geven. Zo leer je tijdens je vakantie echt Italiaans koken.


Gnocchi maken

Shoppinglist
Voor 4 personen:
1 kg bloemige aardappelen
30 gr boter
250 gr bloem
2 eieren

Bereiding
·        Schil, kook en pureer de aardappelen.
·        Klop de eieren los en roer deze met de boter en bloem door de aardappelpuree.
·        Laat het mengsel afkoelen .
·        Bestuif een stuk van het aanrecht met bloem en verdeel het mengsel hierop in twee delen.
·        Maak van beiden stukken deeg een lange rol en snijd deze in kleine stukjes.
·        Druk de stukjes aan met een vork.


·        Kook ze nu in kleine porties gaar in ongeveer twee minuten. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven.


·        Even uit laten lekken en serveren met een lekkere kaassaus of tomatensaus.


In samenwerking met www.charmequality.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo